Núria Isern trasllada les peticions de la confraria de Benicarló a la consellera que demanarà a Territori que inicie les obres

La candidata Núria Isern ha propiciat una reunió del president de la Confraria de Pescadors, Francisco Querol ‘Balandra’ amb la consellera d’Agricultura, Isaura Navarro per desbloquejar les obres pendents

L’alcaldable de Compromís per Benicarló, Nuria Isern, després de conèixer en la ronda de reunions que està realitzant amb diversos col·lectius i sectors productius de la població, la problemàtica a la que s’enfronten els mariners de la localitat, que estan pendents de l’execució de les obres aprovades al recinte pesquer de Benicarló, ha fet possible una reunió entre la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro i elpresident de la Confraria de Pescadors, Francisco Querol ‘Balandra’ per abordar la qüestió.

Navarro va tranquil·litzar el representant dels mariners i els va explicar les passes realitzades aquesta mateixa setmana a petició d’Isern per tal d’esbrinar els motius que retarden l’inici de les obres. La consellera va assegurar que “es tracta de fons que gestiona la Conselleria d’Agricultura on estan aprovades estes ajudes per tal de modernitzar les infraestructures pesqueres, però que cal que les execute la Conselleria de Territori. Estem esperant que ho facen ja que son actuacions importants i necessàries i anem a insistir en la urgència que es facen estes millores al port benicarlando”.

Les obres consisteixen en la instal·lació de torres de la llum i punts d’aigua al moll, la millora de les condicions de seguretat i sanitàries al paviment de la llotja i els tancaments exteriors per millorar l’eficiència tèrmica, que estan garantides i aprovades des de 2021. Ara cal que la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, les execute sense més dilacions. El representant de la confraria va manifestar a la consellera el seu interès per instal·lar plaques solars a la teulada de la llotja. Navarro els ha animat a tramitar ajudes per tal de reduir els costos energètics en la fabricació del gel. “Donem suport des de la Generalitat a aquesta classe d’actuacions, i només han de demanar les ajudes a la Conselleria, ja que també ens encarreguem d’abordar l’emergència climàtica i la transició ecològica i treballem decididament amb eixe objectiu”, ha afegit.

Un punt net pel port

D’altra banda Navarro va informar-los de la propera ubicació al port d’un punt net per a la recollida separada de residus procedents del sector de la mar, des de xarxes i residus que es generen al recinte o qualsevol altre que necessite ser separat, per tal d’evitar que vagen a la mar.

Nuria Isern ha agraït a la consellera i el seu equip les gestions per tal de conèixer l’estat de l’expedient de les ajudes pel port benicarlando i tractar d’agilitzar la materialització dels treballs. “No podíem deixar l’oportunitat de gestionar aquesta necessitat que té un sector productiu de tanta importància per a la nostra població i que tantes famílies emplea i no aprofitar la presència de la consellera a la festa per propiciar una reunió informal per donar una espenta a la qüestió. Trobem a faltar un ajuntament pendent de les necessitats dels nostres sectors productius. Estem satisfets d’haver pogut ajudar en esta qüestió”, ha conclòs.