Núria Isern anuncia l’aposta de la coalició per una Accessibilitat Universal i una Mesa per la Mobilitat a Benicarló

Isern: “Anem a actualitzar i fer un Pla de Mobilitat avançat per una ciutat del segle XXI, que connecte els 30.000 veïns i els facilite arribar als centres comercials, a les escoles o als pobles veïns”

 

BENICARLÓ, 25 d’abril de 2023

La candidata de Compromís a l’alcaldia de Benicarló, Núria Isern, ha anunciat que durà al seu programa una proposta per tal de garantir la Accessibilitat Universal a la localitat “independentment de com es desplace cadascú. La farem més segura i sostenible per a que la gent puga triar com es mou a la ciutat”, ha dit.

Aquesta accessibilitat es refereix als entorns i/o altres elements que són accessibles de forma física “per a tots i totes”, i que permet utilitzar-los a persones amb diferents necessitats de mobilitat a la xarxa viària.

Des de Compromís han convidat a la localitat a Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, amb qui hem fet una volta en bicicletes i patins per la localitat per veure la base de l’actual articulació de la mobilitat, les zones més saturades de vehicles i els perills existents als encreuaments o voreres per una mala planificació.

Per això Isern ha anunciat que “actualitzarem el Pla de Mobilitat per tal d’adaptar-lo a les necessitats d’una ciutat de prop de 30.000 habitants del segle XXI en l’actual context d’emergència climàtica”. La candidata ha lamentat a més, les poques iniciatives per tal d’afavorir una reducció d’emissions o de foment de la bicicleta per part de l’actual govern local. “Ha estat una legislatura perduda i volem introduir mesures com les que Grezzi ha fet en els darrers anys a València, amb millora de les alternatives en nous espais per les persones, carrils bici, millores en la xarxa d’autobusos de la EMT. La seua presència ha estat molt interessant i ens ha animat a apostar per aquest objectiu com s’ha fet a molts llocs del món. A Benicarló també és possible i ho farem realitat”, ha manifestat.

Compromís ha donat a conèixer que l’Ajuntament du gastats 106.391 euros des de 2019 i encara no té Pla de Mobilitat actualitzat. “És una vergonya, tal i com han advertit fins i tot els tècnics municipals. La deixadesa en seguretat, planificació i circulació és total”, ha assenyalat Jordi Maura, número 2 de la candidatura.

 

Mesa de la Mobilitat

La coalició ha anunciat la seua voluntat de crear una Mesa municipal de la Mobilitat, on estiguen representats diferents actor involucrats: des dels comerços, a les Ampes de les escoles i instituts, clubs ciclistes, patinadors, motociclistes, etcètera per tal de treballar en una proposta que millore la seguretat, l’asfaltat, es delimiten espais per aparcament, carrils o velocitats en determinades zones. “Benicarló té un territori pla i amb un tamany que el fan ideal per moure’s en bicicleta i vehicles alternatius sense emissions. Tenim una base de partida des de la que podem articular connexions per tota la ciutat i fer un bon disseny de la mobilitat, amb diàleg, que faça possible la convivència de tots, ja siguen cadires de rodes, de xiquets, bicicletes o cotxes. Això ho posarem sobre la taula a partir del 28-M, així com la connexió ”, ha explicat Isern.

Un grup d’interessats amb la mobilitat sostenible, entre els quals es trobava el regidor Josep Lluis Segura i altres integrants de la candidatura municipal, han acompanyat a Grezzi per avingudes com Corts Valencianes, el bulevard de l’antiga N340, la del Maestrat, Papa Luna, Marqués de Benicarló, Mar Xica i Camí Ulldecona. En totes elles existeix una gran potencialitat per afavorir els desplaçaments de totes les persones, amb la creació d’una xarxa ciclista segura e interconectada, en una ciutat com Benicarló que és ideal per a tindre altrnatives per moure’s. “Apostem per una mobilitat universal com la que ens ha descrit Grezzi i considerem fonamental que la ciutat siga per a totes les persones i no només per als cotxes. Amb una major seguretat molta gent aniria en bicicleta”, ha conclòs Isern.