Isern proposarà un Grup de Treball per abordar les infraestructures educatives que requereix Benicarló “després de constatar que s’han perdut 4 anys”

Nuria Isern: “Qui havia de gestionar aquesta qüestió no ho ha fet i ara se’ns acumula la feina pendent 

BENICARLÓ, 5 de maig de 2023 

La candidata a l’alcaldia de Compromís, Núria Isern, ha reconegut estar “satisfeta” amb la visita dels responsables d’Infraestructures Educatives de la Conselleria d’Educació, però a la vegada “preocupada” per tota la feina pendent que s’haurà de fer la propera legislatura “després que els nostres centres educatius no s’hagen pogut beneficiar -per inacció municipal- de més dels programes de la Generalitat per renovar i millorar les infraestructures”. Des de la coalició recorden com algunes d’elles tenen ja al darrere molts anys d’existència i com a nombrosos pobles de la comarca s’han fet escoles i instituts nous mentre ací, amb una natalitat disparada i noves matriculacions, la situació segueix estancada i empitjorant. “Des del proper Ajuntament anem a prendre’ns molt seriosament aquesta qüestió, de la ma del sector educatiu, de les Ampes i dels tècnics municipals i per això proposarem crear un grup de treball d’Infraestructures Educatives de Benicarló que actue amb rigor per tal de corregir aquest sense sentit, tal i com l’envergadura de la situació es mereix”, ha dit.

La candidata ha acudit a la visita de Victor Garcia a petició d’algunes associacions de famílies d’alumnes en l’acte organitzat per Compromís recentment al Mucbe. “És una llàstima que s’haja perdut tant de temps i encara a dia d’avui no disposem dels terrenys necessaris per construir el nou centre educatiu que descongestione la situació de saturació del col·legi Marqués de Benicarló. També que els Edificant executats hagen deixat tantes deficiències per corregir que haurien d’haver estat detectades per l’Ajuntament i sol·licitades i que els problemes persistisquen a les escoles a dia d’avui”.

Els responsables de la Conselleria han prés bona nota de la necessitat d’actuar al Francesc Catalán i proposaran actuacions com una rehabilitació integral. També la Conselleria actuarà d’urgència per recuperar espais perduts amb les noves necessitats al Marqués de Benicarló i en la zona dels lavabos “on s’actuarà d’immediat amb fons de la Conselleria”.

Paral·lelament segueixen avançant els Edificants dels IES Joan Coromines i Ramon Cid. Aquest segon, veurà previsiblement després de l’estiu com es licita la redacció del projecte.

Esperant els terrenys

Núria Isern ha remarcat que “encara estem esperant les solucions de parcel·les que permeten d’una vegada la construcció del necessari nou centre educatiu. Qui havia de gestionar aquesta qüestió no ho ha fet en tots estos anys i no ens consta s’estiguen rebuscat alternatives que desbloquegen la falta dels terrenys necessaris per al futur centre. Una legislatura perduda i una situació de grisor sobre l’educació dels nostres joves que volem canviar”, ha conclòs.