Isern proposa l’aprofitament com auditori del solar de Roig Marín propietat de la Sareb i anuncia que des de l’Ajuntament en negociarà la compra

Compromís esmena al Senat la Llei de Vivenda per a que els actius immobiliaris siguen cedits obligatòriament a l’Administració Pública //// Isern: “Tenim el sòl necessari i no podem pretendre trobar terrenys dotacionals només desenvolupant PAIs

BENICARLÓ, 04 de maig de 2023

La cap de llista de Compromís per Benicarló, Núria Isern, ha proposat que els actius de la localitat que han fet cap a la Sareb -el conegut com a banc dolent que va servir per recapitalitzar les entitats financeres afectades per la crisi del totxo de 2008 absorvint-ne els seus actius deteriorats- “revertisquen a l’Administració Pública per a finalitats socials”. Segons ha dit Isern “és de justícia que la Sareb, que va comptar amb milers de milions d’euros de diner públic, és a dir de la ciutadania, retornen amb preferència cap a les administracions públiques estos actius per a donar resposta a les necessitats existents en cada municipi, ja siguen de vivenda o per altres usos socials”.

En este sentit la candidata a l’alcaldia ha anunciat que des de l’Ajuntament “negociarà quan abans amb la Sareb l’aprofitament dels terrenys de l’antiga fàbrica Roig Marín, com emplaçament del futur Auditori municipal de la localitat. Una infraestructura ben comunicada, connectada amb el futur Eix Cívic i amb espai suficient per acollir dues plantes d’aparcaments, fins a tres accessos en ple centre de la població i que podria acollir una de les nostres propostes electorals com és la implantació d’estudis superiors d’itineraris formatius d’arts escèniques i visuals, lligat amb el nou teatre-auditori que permeta crear un festival de teatre de referència comarcal, dotar les entitats culturals de l’espai que demanen o recuperar esdeveniments musicals com el festival de Big bands”, ha explicat.

Per Isern “el nou ajuntament haurà de fer passadissos, visites i alçar el telèfon, ja que hem deixat escapar massa ajudes i possibilitats a la nostra població perquè no s’ha gestionat amb la insistència necessària. No se’ns pot escapar este espai”, ha remarcat.

L’alcaldable de Compromís ha titllat a més de “no xafar de peus a terra aquells que proposen tornar a Benicarló al model de desenvolupar PAIs per obtindre terrenys dotacions i gratuïts, especialment quan existeixen solars finalistes i programes amb el sòl que ens fa falta. Eixa fórmula ens ha dut a tindre paralitzat urbanísticament Benicarló dues dècades. Proposem mesures realistes, sostenibles i més ràpides per disposar de terrenys”.