Edificant aportarà 42 milions d’euros per a aquelles inversions educatives que necessita Benicarló per als propers anys

El col·lectiu de Compromís organitza una xarrada a petició de la candidata per informar de primera ma a les direccions dels centres i Ampes de la localitat 

Benicarló, 5 d’abril de 2023

El director general d’Infraestructures Educatives, Victor Garcia, ha manifestat avui a Benicarló que el programa Edificant “suposarà un abans i un després en les necessitats educatives per a la ciutat de Benicarló i aportarà 42 milions d’euros en inversions”. Garcia ha estat present a Benicarló a petició de la candidata de Compromís, Núria Isern, per tal que la comunitat educativa pregunte i conega de primera ma la situació dels seus centres i trasllade les seues peticions.

El director general ha destacat la importància de la planificació a llarg termini, per a poder disposar amb agilitat dels terrenys necessaris per als futurs centres. Segons Garcia “en política fan falta voluntat i diners i hem notat molt com en aquells ajuntaments que han creat equips de treball com Sagunt, han materialitzat els resultats, mentre que altres hauran d’esperar ja a una propera legislatura. Hauran a més de prendre nota, ja que les administracions com la Conselleria no poden estar esperant terrenys sense data”, ha dit.

La localitat té en diverses fases de tramitació actuacions en la pràctica totalitat de centres educatius. Les obres al Coromines s’han quantificat en 16,6 milions i 19,6 per al Ramon Cid.

Futura escola

Pel que fa al CEIP número 5, Garcia ha manifestat que “aquest centre donarà solucions als problemes de ràtios del municipi i això, per tal d’agilitzar al màxim l’inici de les obres, l’estem tramitant com a 1+1, en no tindre encara la parcel·la que fa falta, de forma que serà possible amb 4.000 metres quadrats i en un futur s’executarà la segona línia. Tenim l’objectiu ‘barracó 0’. No podem caure en el parany de posar barracons fins que vinga la construcció, per a que no es cronifique la situació de temporalitat condemnant a tota una generació per no disposar dels terrenys per a la nova escola. Tenim la reserva econòmica feta, els diners i quan ens donen la parcel·la activarem els processos per la delegació de competències i es podrà construir el centre. Serà aleshores quan es licite la construcció i serà ahí quan es podran posar aules prefabricades en els terrenys que ens facilite l’ajuntament. Estes aules ja tenen una qualitat acceptable i poden assumir dignament els alumnes dos o tres cursos de forma acceptable”, ha dit.

Garcia ha sigut clar amb els equips directius sobre els tempos per a la futura escola. “Si tinguerem la parcel·la la faríem. Encara no la tenim avui dia. Necessitem els documents, no les paraules. De moment han passat ja dos anys, no tenim terrenys i no sabem encara quan els tindrem”, s’ha sincerat.

Si tinguerem la parcel·la la faríem. Encara no la tenim avui dia. Necessitem els documents, no les paraules. 

Garcia també ha manifestat que, amb l’actual govern s’ha acabat amb els barracons estructurals i que les diferències son “abismals” amb anteriors governs. “Al Pla Edificant s’han executat 542 milions euros, en el 82% dels pobles del País Valencià. Enguany hem posat en funcionament 30 escoles i la previsió de desenes de reparacions i rehabilitacions i Benicarló té més de 40 milions pressupostats per als propers anys”, ha assegurat.

Un Pla amb garanties

El director general ha informat als centres de les garanties existents per tal de modificar pressupostos, actualitzar preus per a que les obres no queden desertes, disposar de finançament, un calendari i revisar les actuacions. Així ha animat a crear equips de treball a la localitat, per tal que tot complisca el calendari previst, el trasllat a les aules prefabricades dels alumnes, etcètera. “En aquest sentit, assessorem fins i tot a secretaris, interventors i tècnics i tenim tot un equip a disposició dels ajuntaments per tal d’esvair els dubtes que puguen existir en la tramitació de les obres”, ha explicat.

Per últim, Garcia s’ha compromés a interessar-se per les necessitats que li ha traslladat l’equip directiu CEIP Francesc Catalan per al seu centre, així com atendre les queixes del Marqués amb problemes de sanejament, filtracions i escletxes i els ha anunciat una propera visita al complex educatiu.

La candidata a l’alcaldia, Nuria Isern, ha agraït la presència i disponibilitat de Garcia a la localitat, així com l’interés manifestat per les Ampes i equips directius d’escoles i instituts públics i ha manifestat que “la propera legislatura afrontarem amb decissió els reptes educatius, per agilitzar tot allò que està pendent i que les millores siguen una realitat quan abans”.