Compromís plantarà 500 arbres i crearà nous jardins de barri dins les seues polítiques verdes per a lluitar contra el calfament

Isern: “Qui crega que hem d’esforçar-nos en tindre més parcs, més zones verdes i ombra per rebaixar les temperatures que vivim, sap que si ens recolza ens hi posarem a fons 

BENICARLÓ, 08 de maig de 2023 

La cap de llista de Compromís per Benicarló, Núria Isern, ha anunciat que es marca com a objectiu i promesa electoral la plantació de mig miler d’arbres i la creació de nous jardins públics a la localitat, per tal de fer la població més habitable i sostenible. “Els xiquets i xiquetes amb els que hem conversat en els darrers dies, als que hem demanat opinió, han dipositat majoritàriament peticions en aquest sentit: volen parcs, jardins amb terra, arbres i ombra i estem disposats a renaturalitzar la població”, ha explicat Isern.

La proposta està recollida dins el bloc de propostes ‘Benicarló viu’, que es pot llegir al web nuriaisern.info i que aquesta mateixa setmana es podrà consultar al costat de moltes altres en el programa de butxaca de la formació, que arrancarà la seua distribució. “També va ser una de les que la ciutadania ens va traslladar en el procés participatiu obert per internet i que tantes bones idees ens ha aportat. Estem convençuts que la nostra formació obrirà una via decidida per tal de disposar de més parcs, més zones amb ombra i verdes per tal de rebaixar les temperatures i tornar a fer de Benicarló una ciutat mediterrània, ja que les polítiques urbanístiques empreses en els darrers anys han passat, amb algunes excepcions, per dissenyar places que son autèntiques barbacoes a l’estiu o per arrancar arbres, quan precisament el que ens diuen els experts és que hem de plantar més vegetació (també de creixement ràpid i espècies aclimatades com carrasques, tarongers o palmeres) per tal de mitigar el canvi climàtic i afavorir que baixen les temperatures en els dies calorosos. Apostem per un pla verd, que millore la biodiversitat, contribuisca a absorbir el diòxid de carboni i genere una verdadera infraestructura verda urbana. Qui pense com nosaltres, ha de saber que ens hi posarem a fons”, ha manifestat la cap de llista de Compromís.

 

 

Des de la coalició han lamentat que en la planificació de les obres de l’entorn del mercat no s’hagen previst zones verdes i han assegurat que substituiran tots aquells que estan morts o que s’han arrancat de la seua ubicació sense que ningú n’haja tornat a replantar cap més, com ocorre als voltants de les escoles “on molts pares esperen al sol sense que hi haja una sola ombra natural o artificial al seu voltant, el que fa que siga perillós per la pell i per les temperatures que es viuen a molts patis i escoles de la nostra població”, ha remarcat.

Per últim ha manifestat que “propiciarem les zones verdes i comunes. Serem el partit que sense dubte es preocupe del nostre futur, de la sostenibilitat i la neutralitat climàtica i de fer una ciutat més viva, habitable, amable i amb futur, que son els nostres quatre eixos de campanya”.