Compromís descarta pactes a tres bandes per la “poca credibilitat” de les promeses de fer ara les polítiques progressistes que no han fet en la present legislatura

Isern: “No venim a governar per governar, sinó a canviar les coses des de nous plantejaments i una òptica progressista. Serem contundents des de l’oposició quan siga necessari i constructius quan la situació ho requerisca

BENICARLÓ, 15 de juny de 2023

L’equip negociador de Compromís ha anunciat avui, després d’una segona reunió, que descarta participar en una candidatura amb BG i PSOE per tal de tractar d’aconseguir la majoria absoluta del Ple de constitució de l’Ajuntament previst per este dissabte “per no permetre un pacte amb estes formacions recuperar les polítiques progressistes i serveis que s’han perdut al llarg de la present legislatura”.La coalició ha reiterat als equips de les altres formacions que optarà per quedar-se a l’oposició i únicament donar suport amb els seus vots a la seua candidata, Núria Isern, donada la impossibilitat de dur a terme a través d’un pacte amb BG i PSOE l’objectiu polític de canviar les coses i fer polítiques progressistes.

La candidata de Compromís ha manifestat que “no venim a governar per governar, sinó a canviar les coses des de nous plantejaments. Per això serem contundents des de l’oposició quan siga necessari i constructius quan la situació ho requerisca” i ha recordat la necessitat d’un “diàleg entre les forces polítiques” amb representació per tal de donar l’impuls que el poble mereix i reclama.

Fonts de Compromís han manifestat que la ciutadania no entendria un pacte a tres ni que l’alcaldia es trinxara a trossos com un pollastre o es posara d’alcalde a qui ha perdut pel camí tants recolzaments i ha lamentat que el partit socialista que haja tardat 15 dies en fer reunions oficials amb la coalició valencianista. Així mateix, reconeixen, la reunió també ha servit per a que afloraren les desconfiances amb els altres integrants d’un suposat acord a tres. “Després de 15 dies desapareguts en les negociacions,arriben amb presses i es dediquen a llançar retrets cap a nosaltres i acusacions per part de qui ens convidava a sa casa a dialogar. En les reunions també es van desdir de fets rellevants sobre un pacte ja fet entre ells a dues bandes, tractant d’ocultar converses que han existit al marge de Compromís, el que ens va generar molta desconfiança”.

La coalició ha recordat que el PSOE acudia a la reunió amb una motxilla carregada de serveis socials perduts i d’una legislatura en la que han perdut el contacte amb la realitat. “Vam acudir a la invitació a escoltar i no pensem que la rebuda que vam tindre siga la millor manera de tractar de conciliar interessos i guanyar-nos una confiança en un projecte de futur, de forma que ens en anirem a l’oposició a treballar des d’allà”, ha dit Isern.

Després de la reunió, l’Assemblea va ratificar anit, de nou, la decisió de treballar des de l’oposició al Consistori i votar a Isern al Ple de dissabte. L’executiva ho farà esta nit. La única solució coherent amb la nostra posició com a garantia d’estabilitat, de polítiques progressistes, transversals, plurals i de consens, és que Núria siga la propera alcaldessa de la localitat. En mans dels grups amb representació està decidir si volen que siga ella l’alcaldessa o el candidat del PP.